Spring naar de inhoud
Opleiding Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen - Online interactieve live-stream in 5 avonden - Start 6 nov. Programma & inschrijven
22 mei 2023 door 
Citeer als: De Vuyst, Geert (22 mei 2023) Sprankels in je body milk. Geert De Vuyst. https://geertdevuyst.be/artikel/sprankels-in-je-body-milk/

Sprankels in je body milk

Foto (c) John Cameron @ unsplash.com

Foto (c) John Cameron @ unsplash.com

In dit artikel ontdek je een zacht-zoete en toch een ietsje sprankelende blend (mengsel) die je kan toevoegen aan je favoriete body milk, after sun, handcrème en noem maar op. Als ideale aanvulling van je outdoor activiteiten kan je deze blend ook als volwaardige massageolie gebruiken, bijvoorbeeld bij handmassage.

Dit is een artikel voor lezers “Beginner”. Dit artikel is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Lees de Gebruiksvoorwaarden. Start je met essentiële oliën, lees dan de Voorzorgsmaatregelen

Aan de slag!

Met deze blend kiezen we niet voor de therapeutische eigenschappen van de essentiële oliën, noch van de Vanille dragerolie. Wél voor de heerlijke geur. Meteen aan de slag dus!

Voor externe toepassing, op de huid. Vanaf 7 jaar. Niet bij zwangerschap. Beperk de lichaamsoppervlakte tot bijvoorbeeld de handen. Start je met essentiële oliën, lees dan de Voorzorgsmaatregelen

Wat heb je nodig?

 • Een 10 ml glazen flesje met schroepdop, zonder druppelteller
 • Zoete sinaasappel (koudgeperst) extract (Citrus sinensis, schil) (bijvoorbeeld een 10 ml flesje)
 • Gember essentiële olie (Zingiber officinale, rhizoom) (bijvoorbeeld een 10 ml flesje)
 • Dragon essentiële olie (Artemisia dracunculus, bloeiende top) (bijvoorbeeld een 10 ml flesje)
 • Vanille maceraat in bijvoorbeeld Zonnebloem en Jojoba of in een andere plantaardige olie (bijvoorbeeld een 50 ml flesje).

Werkwijze

 1. Schroef de plastic dop van je flesje en verwijder hem
 2. Giet net geen 10 ml  Vanille maceraat in je flesje
 3. Voeg er 2 druppels Zoete sinaasappel extract aan toe
 4. Voeg er 2 druppels Gember essentiële olie aan toe
 5. Voeg er 2 druppels Dragon essentiële olie aan toe
 6. Schroef de plastic dop op het flesje
 7. Schud het flesje

Totaal 6 druppels essentiële oliën op 10 ml drager, dat is 0,2 ml essentiële oliën aan 2% verdunning.

Voeg een paar druppels van je mengsel toe aan je handcrème, rechtstreeks in je handpalm.

Tuning

Je kan spelen met het aantal druppels om de blend af te stemmen op je eigen voorkeur. De drie essentiële oliën zijn topnoten die elk gehaast lijken om als eerste op je neus af te komen. Misschien wordt de Zoete sinaasappel na een paar uren wat dominant, maar de geur van de blend blijft zowat dezelfde in de uren na het samenstellen.

Hou je niet van de anijs- en groen-kruidige noten van Dragon, dan werkt de blend ook perfect zonder Dragon. Je verliest dan wat sprankels, maar de Gember blijft best prikkelend.

Tropisch

Wil je het helemaal tropisch maken, voeg dan een halve koffielepel Kokosolie toe aan je mengsel. Je leest alles over Kokos in de juni-september editie van aroma – Het tijdschrift.

Hou je van de combi Gember – Citrus en Vanillezoetheid, (her)lees dan Pure XS, Giorgio Beverly Hills en de draaischijftelefoon

Geniet!

Plan je opleidingen

– SEPT.-OKT. 2023 –

Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten (Niveau 1) – 5de editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2023: 25 sept., 2+9+16+23 okt. 2023 Info & inschrijven

– NOV-DEC 2023 –

Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen (Niveau 2) – 6de editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2023: 6+13+20+27 nov., 4 dec. 2023 Info & inschrijven

– FEB-MAART 2024 –

Zwangerschapsmassage & postnatale massage

Dagopleiding van 3 dagen op dinsdagen 9-17u (6u30 lesuren per dag, totaal 19u30 lesuren), met Herlinde Salaerts en Geert De Vuyst.

→ op locatie Lente-editie 2024: 20+27 februari en 5 maart 2024 Info & inschrijven

Locatie: Lotus Relaxatiecentrum (Lauwe, BE) – Google Maps

Foto (c) John Cameron @ unsplash.com

Toxiciteit en voorzorgen

Deze blend is voor externe toepassing, op de huid. Vanaf 7 jaar. Niet bij zwangerschap. Beperk de lichaamsoppervlakte tot bijvoorbeeld de handen. Start je met essentiële oliën, lees dan de Voorzorgsmaatregelen

De voorzorgen bij het extern gebruik van de genoemde essentiële oliën, het Vanille maceraat en de Kokosolie zijn beperkt.

Dragon essentiële olie bevat het mogelijk kankerverwekkende estragol en methyleugenol. Lees hierover mijn bijdrage : Essentiële oliën bij musculoskeletale pijn in OrthoFyto, oktober 2021.

De estragol-houdende Exotische basilicum EO en Dragon EO zijn uitgesloten bij zwangerschap. Lees hierover: Aromatherapie bij zwangerschap – deel 1

Zoete sinaasappel heeft niet de fototoxische eigenschappen van Bergamot extract. Je kan er dus mee in de zon (met de in dit artikel beschreven toepassing).

Vanille maceraat kan een fototoxische reactie veroorzaken. Heb je een gevoelige huid en voorzie je een intense blootstelling aan de zon, vervang Vanille door een andere dragerolie, of voeg het mengsel van drie essentiële oliën toe aan je handcrème.

 • Maandagochtendnieuwsbrief

  Met de Maandagochtendnieuwsbrief start je de week met een frisse kijk op essentiële oliën, andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

  Schrijf in >

Foto (c) John Cameron @ unsplash.com

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd. Contacteer me indien je een uittreksel wenst te gebruiken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *