Spring naar de inhoud
Zomerpromotie -20 EUR Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek

Geert De Vuyst

Opleidingen, publicaties en duurzaamheid in de aroma-fytotherapie

Geert De Vuyst - Opleidingen en Workshops

Hallo, ik ben Geert.

Opleidingen

Ik geef opleidingen met certificatie op twee studieniveaus over essentiële oliën en de aroma-fytotherapie, waarin ik traditioneel gebruik tegen het licht houd van wetenschappelijk onderzoek, met bijzondere aandacht voor stress, psycho-emotionele klachten en pijncondities.

Publicaties

Ik ben hoofdredacteur van het aroma, het educatief tijdschrift over essentiële oliën en medicinale planten. Ik publiceer regelmatig in vaktijdschriften, onder meer in OrthoFyto, het vaktijdschrift in Nederland en België voor artsen, therapeuten en (para)medische professionals.

Duurzame ontwikkeling

Ik zet me in voor een duurzame aroma-fytotherapie. De aroma-fytotherapie heeft enkel een toekomst indien alle betrokkenen respect voor mens en natuur als fundamentele waarden erkennen.

B2B

Ik help merken en organisaties bij het bouwen van een sterke band met zowel consumenten als hun B2B-doelgroepen (françaisEnglish). Neem contact op voor projectwerk of langlopende samenwerkingen, Nederlands / Frans / Engels.

Geert

Contacteer me:

Tel. +32 477 930 255 (België)

E-mail hello@geertdevuyst.be

Biografie

Geert studeerde MSc in de industriële wetenschappen en werkte 15 jaar als ingenieur in marketingfuncties in de internationale hightech wereld. Geboeid door de Franse cultuur verhuisde hij als twintiger naar Toulouse waar hij 11 jaar verbleef.

Op zoek naar het eigen pad startte hij in 2005 de meridiaanshiatsu therapeutenopleiding bij de Ecole internationale Shiatsu Yoga Mediterraneo (Toulouse, Frankrijk). Bij zijn verhuis naar West-Vlaanderen (België) vervolgde hij de Shiatsu opleiding bij Iokai Shiatsu (Parijs, Frankrijk). Naast zijn zelfstandige bedrijfsactiviteit runde Geert tot 2021 zijn succesvolle praktijk voor westerse & Shiatsu massagetherapie Massage Therapy Center.

Sinds 2010 zet Geert zijn markt- en klantgerichte expertise in voor merken en ondernemingen die resoluut inzetten op de gezondheid en het welbevinden van medewerkers en klanten. Hij ondersteunde bedrijven in het uittekenen van een beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) rond de ISO 26000 richtlijnen, de duurzaamheidverslaggeving van het Global Reporting Initiative (GRI) en het AA1000 framework van AccountAbility (toen Institute of Social and Ethical Accountability, ISEA).

In 2016 volgt Geert de zesdaagse opleiding “Aromathérapie scientifique médicale” bij het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux (Enghien, België). Sindsdien legt hij zich toe op de studie, het onderwijs en de praktijk van geurbeleving, essentiële oliën en aromatische plantenextracten en toepassingen van de aromatherapie en de fytotherapie in dagelijkse leef- en werksituaties.

In 2018 creëert Geert de tweedaagse opleiding voor professionals “Application thérapeutique des huiles essentielles par voie cutanée et par le massage” in het eerder genoemde Collège, waarin hij de cutane toepassing van essentiële oliën bij stress en musculoskeletale pijnen kadert in een therapeutisch protocol.

Sindsdien geeft Geert opleidingen, online (live-stream) en op locatie, in het Nederlands en het Frans.

In 2019 introduceert hij het vak Aromatherapie in de “Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement” bij VIVES Hogeschool (Kortrijk, België).

Sinds 2021 publiceert Geert in OrthoFyto, het vaktijdschrift in Nederland en België voor artsen, therapeuten en (para)medische professionals werkzaam of geïnteresseerd in preventieve gezondheidszorg en integratieve geneeskunde.

In 2023 publiceert Geert aroma, het educatief tweemaandelijks tijdschrift over essentiële oliën en aromatische planten in de aromatherapie en de fytotherapie, in het Nederlands en het Frans.