Spring naar de inhoud

Opleidingen

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie, complementaire massagetherapie*

Geweldige inleiding in de aromatherapie! Geert brengt zijn kennis en ervaring aangenaam over. Ik kan nu al verder met wat ik geleerd heb en heb me ... Meer ook alvast ingeschreven voor een specialisatie-opleiding!

 Anneke De Neve op  op 09 februari 2022

Verrassend aangenaam om naar de lessen te luisteren, de kennis die Geert heeft over EO's en het gebruik ervan is enorm ... een echte aanrader deze ... Meer opleiding ... Je krijgt ook heel veel tips die je dagdagelijks kan gebruiken ... wat super leuk is ... dankjewel!

 Leen Labaere op 08 februari 2022

Wat een waardevolle inleiding in de aromatherapie! Geert weet waarover hij praat en brengt het op een aangename en interactieve manier over.

 Marie-Hélène Huvenne op 08 februari 2022

Het was enorm boeiend en fijn om erbij te zijn.

 Kristel op 07 februari 2022

Superleuke basisopleiding. Ik kijk zeker al uit naar een vervolg!

 Sandra Geusens op 07 februari 2022

Aromatherapie was één van de vakken waar ik het meest naar uit keek. Geert is een gedreven lesgever die zijn kennis met volle overgave wil delen ... Meer met zijn studenten. Hij heeft mij aangezet om de wereld van aromatherapie te verkennen en nog meer uit te diepen. Het is een fascinerend vak dat mij tot op heden nog steeds triggert. Ik zou het iedereen aanbevelen!

 Emma op 26 april 2021

Met opleidingen op twee studieniveaus nodig ik uit tot een ​​open en no-nonsense kijk op de kennis van essentiële oliën en andere aromatische plantenextracten, evenals hun toepassingen in de aromatherapie en de fytotherapie.

De opleidingen geven extra aandacht aan de ondersteuning bij stress, energietekort & burn-out, psycho-emotionele klachten en pijncondities.

Beginner

Je start je studie van essentiële oliën, aromatherapie of aromatische plantenextracten.

Opgeleid of ervaren

Je hebt opleidingen of zelfstudie achter de rug, of hebt ervaring met essentiële oliën, toepassingen van de aromatherapie of aromatische plantenextracten.

Expert

Je bent onderlegd in het werken met essentiële oliën, toepassingen van de aromatherapie of aromatische plantenextracten.

(c) volant @ unsplash.com
  • Beginner
  • Opgeleid of ervaren
  • Expert

Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten

De Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten met certificatie Niveau 1 biedt je een praktijkgerichte studie van essentiële oliën en andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

Foto (c) Irene Kredenets @ unsplash.com
  • Beginner
  • Opgeleid of ervaren
  • Expert

Plantaardige drageroliën in de aromatherapie

Praktijkgerichte opleiding over het gebruik van plantaardige oliën in de aromatherapie, met certificatie Niveau 1.

Opleidingen Geert De Vuyst
  • Opgeleid of ervaren
  • Expert

Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen

De opleiding “Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen” met certificatie Niveau 2 biedt een praktijkgerichte studie van het gebruik van essentiële oliën, CO2-extracten en hun werkzame biochemische bestanddelen bij de behandeling van musculoskeletale aandoeningen (MSA) via cutane toepassingen: lokale behandeling en massage.

De studie besteedt tevens aandacht aan het gebruik van verse en gedroogde planten en andere soorten aromatische plantenextracten, die in de kruidengeneeskunde oraal worden toegediend bij de behandeling van musculoskeletale aandoeningen.

Massage Therapy Center - Geert De Vuyst
  • Opgeleid of ervaren
  • Expert

Masterclass complementaire massagetherapie

De Masterclass complementaire massagetherapie is een praktijkgerichte opleiding complementaire massagetherapie* met certificatie Niveau 2 waarin we tegelijk onze eigen beleving en ons praktijkwerk verdiepen, met aandacht voor de zelfzorg van de therapeut.

Pijlers

Eigenschappen en toxiciteit

Essentiële oliën, (koude) extracten, absolues en CO2 extracten zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Inzicht in de biochemische samenstelling is een voorwaarde tot het begrip van de eigenschappen en de toxiciteit van de aromatische plantextracten.

Toepassing op maat

Zowel de werking als de toxiciteit van aromatische plantenextracten worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar zijn functie van de toepassingswijze, de dosering en de gezondheidstoestand van de ontvanger van de zorg of het doelpubliek.

Protocols

Een veilige toepassing van aromatische plantenextracten start bij een strikte aanpak van de aankoopcriteria, de opslag (de bewaartijd en -omstandigheden), de etikettering en de instructies bij ongeval.

Certificatie

Indien je een  opleidingscertificaat wenst, is deelname aan alle lesuren van de opleiding verplicht.

In sommige opleidingen wordt een schriftelijke of online evaluatietest ter beschikking gesteld. Deelname is op vrijwillige basis en is niet vereist voor de certificatie. Je kan de test invullen op een moment naar keuze.

Het opleidingscertificaat wordt uitgegeven door Geert De Vuyst, BE 0825 999 441 (zie: Studieplan & Certificatie).

*Complementaire massagetherapie. Voor medische behandelingen, contacteer je kinesitherapeut, dokter of arts-specialist in de fysische geneeskunde.