Spring naar de inhoud
aroma – Het tijdschrift. Editie april-mei 2023. PDF e-book 32 pagina's. Te koop in de webshop
6 maart 2022 door 
Citeer als: De Vuyst, Geert (6 maart 2022) Aromawijs!. Geert De Vuyst. https://geertdevuyst.be/artikel/aromawijs/

Aromawijs!

Over fijne mensen die de wereld van de aromatherapie eigenwijs inkleuren

Tijdens mijn opleidingen mag ik telkens opnieuw heel fijne mensen verwelkomen: knappe bollen die elk op een unieke wijze de wereld van de aromatherapie inkleuren. Sommigen onder hen hebben een eigen zaak of een project in droomfase. Dankbaar wil ik even je gids zijn.

Misty Pink etherische olietjes

Anne is leraar gezondheid en welzijn in de zorgsector en is gefascineerd door alle moois in de natuur boven en onder water. Met Misty Pink etherische olietjes in West-Vlaanderen geeft ze workshops op maat over etherische olie en yoga, emoties, babymassage … Anne is mindfullness coach en heeft geurjuwelen en gadgets in de aanbieding. Anne werkt met de producten van Young Living.

“Mijn favoriete geurmoment is de frisse groene kruidige citroenachtige geur met aardse ondertoon van citroengras in de douche, bij het poetsen of als geurverdrijver in de zorg. Deze geur brengt mij in verbeelding onmiddellijk in de natuur – ruimte en helderheid”

Anne: “Mijn favoriete geurmoment is de frisse groene kruidige citroenachtige geur met aardse ondertoon van citroengras in de douche, bij het poetsen of als geurverdrijver in de zorg. Deze geur brengt mij in verbeelding onmiddellijk in de natuur – ruimte en helderheid”. Anne’s favoriete essentiële olie is de klassieker Lavendel (Echte lavendel, Lavendula Angustifolia). Anne: “Voor mij is Lavendel de bloem van mijn ziel. Telkens weer brengt deze geur balans in mijn lichaam en geest.”

Ontdek Misty Pink: WebsiteFacebookInstagram

Geur & parfum consulente Ellis

Ellis is moeder en oma, Portugal-lover en bouwt haar Brugse praktijk rond emotie, psyche en geur. Ellis over haar workshop Geuren mengen: “Geuren zijn persoonlijk en jij bent uniek, zij weerspiegelen je identiteit en prikkelen je zintuigen. Tijdens deze workshop leer je hoe parfum wordt gemaakt in het algemeen, ontdek je verschillende soorten van ingrediënten, je ruikt, beleeft en bespreekt het proces van parfum maken. Met de door jou gekozen geuren stellen we een recept samen. Van dit recept maken we een samenstelling die we afmaken met alcohol (parfum) of olie (geparfumeerde huidolie), naargelang je wens.”

Boek een workshop met Ellis voor jezelf of met een klein, zelf gekozen groepje mensen. Ellis biedt tevens een aangepaste versie van de workshop aan voor aan kinderen vanaf 11/12 jaar.

Ellis droomt ervan een totaal verwenpakket te creëren door haar werk met geuren te combineren met massage.

Ontdek Geur & parfum consulente Ellis: WebsiteFacebookInstagram

Plan je opleidingen

Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten (Niveau 1) – 5de editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2023: 25 sept., 2+9+16+23 okt. 2023 Info & inschrijven

-20% vroegboekkorting tot 30 juni: 196 EUR ipv. 245 EUR excl. BTW.

Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen (Niveau 2) – 6de editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2023: 6+13+20+27 nov., 4 dec. 2023 Info & inschrijven

-20% vroegboekkorting tot 31 augustus: 232 EUR ipv. 290 EUR excl. BTW.

Foto (c) Sarah Comeau @ unsplash.com

Praktijk San.T

Sandra Geusens is holistisch coach in haar Praktijk San.T in het Limburgse As. Haar hoofddoel is om vrouwen ten volle vrouw te laten zijn en ze in hun kracht te leren staan. Dat doet ze door hormonen te balanceren, voetreflexologie (specialisatie fertiliteit), aromazorg, lowtox lifestyle, coaching… Sandra is gecertificeerd aroma freedom practitioner.

Sandra richt zich vooral op fertiliteit en hormonale issues: “Omdat hormonen zowat álle processen in je lichaam regelen én bovendien een invloed hebben op je psyche. Daarom koppel ik mensen ook aan de essentiële olie groothandel en begeleid ik hen naar een gifvrij huishouden/verzorging/ondersteuning, door hormoonverstoorders te elimineren.”

“Seringen in de bloei… Ik had namelijk in mijn ouderlijk huis, recht aan mijn slaapkamerraam, een seringenplant staan. Als ik nu die geur opnieuw ruik, neemt het mij mee naar mijn zeer jonge jaren, vóór de zorgen en vóór een mens de échte wereld leert kennen. Heerlijk dus!”

Sandra’s favoriete geurmomenten: “Seringen in de bloei… Ik had namelijk in mijn ouderlijk huis, recht aan mijn slaapkamerraam, een seringenplant staan. Als ik nu die geur opnieuw ruik, neemt het mij mee naar mijn zeer jonge jaren, vóór de zorgen en vóór een mens de échte wereld leert kennen. Heerlijk dus!” En Sandra’s favoriete EO (na veel wikken en wegen): “Eentje dat mij altijd weet te bekoren, dat mij altijd een warm gevoel geeft, is Marjoram. In de diffuser ook heerlijk met jade lemon of lemon myrtle… Mmmmm… ”

Ontdek Praktijk San.T: WebsiteFacebookFacebook Groep VrouwendingenInstagram

YogAroma

YogAroma is Paola Damiani’s universum in het Oost-Vlaamse Maldegem. Paola combineert er yoga en aromatherapie en mixt functionele yoga met ademhalingstechnieken en rustige meditatie.

“Mijn lieveling EO is zoete sinaasappel. Zuiverend. Fris en toch romantisch. Dit brengt me onmiddellijk naar mijn paradijs op aarde: Sicilië. Een paar druppels op mijn polsen en de dag begint met meer energie en positiviteit.”
Paola’s favoriete essentiële olie: “Mijn lieveling EO is zoete sinaasappel. Zuiverend. Fris en toch romantisch. Dit brengt me onmiddellijk naar mijn paradijs op aarde: Sicilië. Een paar druppels op mijn polsen en de dag begint met meer energie en positiviteit.”

Ontdek YogAroma: FacebookInstagram

De Groene Gave

Joëlle Vanhorenbeke ontvangt je in haar Creatief Atelier De Groene Gave in het Pajottenlandse Lennik, een landelijk gelegen, inspirerend atelier waar je de tijd vergeet, helemaal tot rust komt en kan genieten van een lekker drankje, een homemade hapje en ongetwijfeld ook van leuke babbels. Joëlle biedt er inspirerende workshops, weldra ook rond aromatherapie: een handcrème of een eigen (huis)parfum maken… en verkoopt er haar collectie essentiële oliën.

Ontdek De Groene Gave: WebsiteFacebook

  • Maandagochtendnieuwsbrief

    Met de Maandagochtendnieuwsbrief start je de week met een frisse kijk op essentiële oliën, andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

    Schrijf in >

Foto’s (c) Sarah Comeau @ unsplash.com

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op de Aroma Blog

Wegwijs in geurbeleving, essentiële oliën, aromatische plantenextracten en toepassingen van de aromatherapie en de fytotherapie.