Spring naar de inhoud
Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek
6 maart 2022 - bijgewerkt op 18 maart 2024 door 
Citeer als: De Vuyst, G. (2022) Aromawijs!. Aroma Blog. https://geertdevuyst.be/artikel/aromawijs/

Aromawijs!

Over fijne mensen die de wereld eigenwijs inkleuren

Tijdens mijn opleidingen mag ik telkens opnieuw heel fijne mensen verwelkomen: knappe bollen die elk op een unieke wijze de wereld inkleuren. Sommigen onder hen hebben een eigen zaak of een project in droomfase. Dankbaar wil ik even je gids zijn.

→ Mocht je een opleiding gevolgd hebben, en ik vergat je contactinfo hier bij te plaatsen, oops! stuur me een mailtje.

Caromama

Als doula heb ik me gespecialiseerd inde wereld van zwangerschap en geboorte. Ondertussen heb ik mijn eigen doulaopleiding en bied ik sinds 7 jaar zwangerschapsmassage aan. Dankzij de verdieping bij Geert en Herlinde ontdekte ik vernieuwende technieken die me helpen om een nog dieper ontspanningsmoment aan te bieden aan mama’s.

Naast zwangerschapsmassage geef ik ook baarmoedermassage en postpartummassage in mijn praktijk in De Pinte. Masseren gaat voor mij veel verder dan het toepassen van aanrakingstechnieken en het soepel maken van spieren. Het is een uitwisseling van energie. Daarom zal ik ook nooit aan de lopende band massages aanbieden en heb ik net een pauze van 2 jaar achter de rug. Ondertussen is mijn eigen energievat weer ruim gevuld om het te laten doorstromen naar anderen.

Wees van harte welkom om je te laten dragen. Met veel liefde. 

Ontdek Caromama: Website – Instagram

Bergamot

Bergamot gezondheidsplek is Sabrine Vyt’s stek in Tielrode:

Als gezondheidsbegeleider ondersteun ik mensen op een holistische manier in een gezonde levensstijl.  Via aromatherapie, kruiden, voedingssupplementen, bachbloesems, relaxatiebegeleiding, massages en voetreflexologie zoeken we samen wat jij nodig hebt om te stralen van gezondheid. 

Contacteer me via e-mail naar bergamot@gezondheidsplek.be

Ontdek Bergamot: Instagram

Sien Peirs

Sien is zelfstandig vroedvrouw en lactatiekundige IBCLC in regio Zuid-West-Vlaanderen en Vlaamse Ardennen:

Ik bied medische zorg aan tijdens de hele zwangerschap tot 1 jaar na de geboorte.

Ik heb veel ervaring in het autonoom begeleiden van een geboorte zowel thuis als in het ziekenhuis.

Daarnaast geef ik infosessies over verschillende thema’s (geboorte, borstvoeding, starten met vaste voeding …).

Een bijzonde extra’tje is dat mensen bij mij terecht kunnen voor een placentaprint. Enkele voorbeelden kan je terugvinden op mijn instragrampagina “Plasienta”.

Ontdek Sien: WebsiteInstagram

Wonder-Wel

Wonder-Wel wil een warme, gezellige plek aanbieden waar ouders en kinderen helemaal zichzelf mogen zijn. Waar iedereen tot rust kan komen, kan verbinden met zichzelf en met elkaar en dit via lessenreeksen en workshops voor groot en klein.

Een greep uit het aanbod:

Zwangerschapsyoga
Babymassage
Postnatale yoga
Yoga voor kinderen tussen 3 en 16 jaar
Wobbelyoga
Muziek, yoga en ontdekatelier voor de allerkleinsten
Pilates
Kinder- en oudercoaching
Zwangerschapsmassage en postnatale massage
Workshops: borstvoeding, kind-ouder zenmoment, draagdoeken,…
Kampjes voor kinderen

Meer info via de website of e-mail wonderwel@proximus.be

Ontdek Wonder-Wel: WebsiteFacebook –  Instagram

Misty Pink etherische olietjes

Anne is leraar gezondheid en welzijn in de zorgsector en is gefascineerd door alle moois in de natuur boven en onder water. Met Misty Pink etherische olietjes in West-Vlaanderen geeft ze workshops op maat over etherische olie en yoga, emoties, babymassage … Anne is mindfullness coach en heeft geurjuwelen en gadgets in de aanbieding. Anne werkt met de producten van Young Living.

“Mijn favoriete geurmoment is de frisse groene kruidige citroenachtige geur met aardse ondertoon van citroengras in de douche, bij het poetsen of als geurverdrijver in de zorg. Deze geur brengt mij in verbeelding onmiddellijk in de natuur – ruimte en helderheid”

Anne: “Mijn favoriete geurmoment is de frisse groene kruidige citroenachtige geur met aardse ondertoon van citroengras in de douche, bij het poetsen of als geurverdrijver in de zorg. Deze geur brengt mij in verbeelding onmiddellijk in de natuur – ruimte en helderheid”. Anne’s favoriete essentiële olie is de klassieker Lavendel (Echte lavendel, Lavendula Angustifolia). Anne: “Voor mij is Lavendel de bloem van mijn ziel. Telkens weer brengt deze geur balans in mijn lichaam en geest.”

Ontdek Misty Pink: WebsiteFacebookInstagram

Geur & parfum consulente Ellis

Ellis is moeder en oma, Portugal-lover en bouwt haar Brugse praktijk rond emotie, psyche en geur. Ellis over haar workshop Geuren mengen: “Geuren zijn persoonlijk en jij bent uniek, zij weerspiegelen je identiteit en prikkelen je zintuigen. Tijdens deze workshop leer je hoe parfum wordt gemaakt in het algemeen, ontdek je verschillende soorten van ingrediënten, je ruikt, beleeft en bespreekt het proces van parfum maken. Met de door jou gekozen geuren stellen we een recept samen. Van dit recept maken we een samenstelling die we afmaken met alcohol (parfum) of olie (geparfumeerde huidolie), naargelang je wens.”

Boek een workshop met Ellis voor jezelf of met een klein, zelf gekozen groepje mensen. Ellis biedt tevens een aangepaste versie van de workshop aan voor aan kinderen vanaf 11/12 jaar.

Ellis droomt ervan een totaal verwenpakket te creëren door haar werk met geuren te combineren met massage.

Ontdek Geur & parfum consulente Ellis: WebsiteFacebookInstagram

Plan je opleidingen

– VIDEO ON-DEMAND –

Essentiële oliën aankopen: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid (Niveau 1)

→ video on-demand opleiding

✓ Deze opleiding is beschikbaar op 10 juni 2024.

→ Je kan ze bestellen in voorafbestelling met korting tot 10 juni:
Voorafbestelling € 29 i.p.v. € 75 + BTW

 

– SEPT-OKTOBER 2024 –

Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten (Niveau 1) – 7e editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) op maandag met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2024: 16, 23, 30 sept. en 7, 14 okt. 2024

Info & inschrijven

 

– NOV-DECEMBER 2024 –

Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen (Niveau 2) – 7e editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) op maandag met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2024: 4, 11, 18, 25 nov. en 2 dec. 2024

Info & inschrijven

Praktijk San.T

Sandra Geusens is holistisch coach in haar Praktijk San.T in het Limburgse As. Haar hoofddoel is om vrouwen ten volle vrouw te laten zijn en ze in hun kracht te leren staan. Dat doet ze door hormonen te balanceren, voetreflexologie (specialisatie fertiliteit), aromazorg, lowtox lifestyle, coaching… Sandra is gecertificeerd aroma freedom practitioner.

Sandra richt zich vooral op fertiliteit en hormonale issues: “Omdat hormonen zowat álle processen in je lichaam regelen én bovendien een invloed hebben op je psyche. Daarom koppel ik mensen ook aan de essentiële olie groothandel en begeleid ik hen naar een gifvrij huishouden/verzorging/ondersteuning, door hormoonverstoorders te elimineren.”

“Seringen in de bloei… Ik had namelijk in mijn ouderlijk huis, recht aan mijn slaapkamerraam, een seringenplant staan. Als ik nu die geur opnieuw ruik, neemt het mij mee naar mijn zeer jonge jaren, vóór de zorgen en vóór een mens de échte wereld leert kennen. Heerlijk dus!”

Sandra’s favoriete geurmomenten: “Seringen in de bloei… Ik had namelijk in mijn ouderlijk huis, recht aan mijn slaapkamerraam, een seringenplant staan. Als ik nu die geur opnieuw ruik, neemt het mij mee naar mijn zeer jonge jaren, vóór de zorgen en vóór een mens de échte wereld leert kennen. Heerlijk dus!” En Sandra’s favoriete EO (na veel wikken en wegen): “Eentje dat mij altijd weet te bekoren, dat mij altijd een warm gevoel geeft, is Marjoram. In de diffuser ook heerlijk met jade lemon of lemon myrtle… Mmmmm… ”

Ontdek Praktijk San.T: WebsiteFacebookFacebook Groep VrouwendingenInstagram

YogAroma

YogAroma is Paola Damiani’s universum in het Oost-Vlaamse Maldegem. Paola combineert er yoga en aromatherapie en mixt functionele yoga met ademhalingstechnieken en rustige meditatie.

“Mijn lieveling EO is zoete sinaasappel. Zuiverend. Fris en toch romantisch. Dit brengt me onmiddellijk naar mijn paradijs op aarde: Sicilië. Een paar druppels op mijn polsen en de dag begint met meer energie en positiviteit.”
Paola’s favoriete essentiële olie: “Mijn lieveling EO is zoete sinaasappel. Zuiverend. Fris en toch romantisch. Dit brengt me onmiddellijk naar mijn paradijs op aarde: Sicilië. Een paar druppels op mijn polsen en de dag begint met meer energie en positiviteit.”

Ontdek YogAroma: FacebookInstagram

De Groene Gave

Joëlle Vanhorenbeke ontvangt je in haar Creatief Atelier De Groene Gave in het Pajottenlandse Lennik, een landelijk gelegen, inspirerend atelier waar je de tijd vergeet, helemaal tot rust komt en kan genieten van een lekker drankje, een homemade hapje en ongetwijfeld ook van leuke babbels. Joëlle biedt er inspirerende workshops, weldra ook rond aromatherapie: een handcrème of een eigen (huis)parfum maken… en verkoopt er haar collectie essentiële oliën.

Ontdek De Groene Gave: WebsiteFacebook

  • Maandagochtendnieuwsbrief

    Met de Maandagochtendnieuwsbrief start je de week met een frisse kijk op essentiële oliën, andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

    Schrijf in >

Foto’s (c) Sarah Comeau @ unsplash.com

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geert De Vuyst - Opleidingen en Workshops

Hallo,

Ik ben Geert. Ik geef opleidingen over essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie en wellbeing workshops rond geurbeleving in bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen.

→ Schrijf in op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, Aroma Talks en Aroma Blog artikels.

→ Lees ook de tweewekelijkse  Maandagochtendnieuwsbrief: start je week met een frisse kijk op geurbeleving, essentiële oliën, andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

Geert