Lees meer over deze blend op de Aroma Blog
Drie maal zoet
In dit artikel meng je Zoete sinaasappel extract met 3 eigenzinnige aroma's uit 3 aromatische families: pittig, kruidig en houtachtig.LeesVolg een opleiding
Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten
Praktijkgerichte opleiding van essentiële oliën, andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie, met certificatie Niveau 1.ProgrammaDoe een quiz
Aromatherapie voor beginners
Ben je net op pad in de wereld van de aromatherapie? De Aroma Quiz Aromatherapie voor beginners prikkelt je geest en zintuigen.Quiz InfoThe Sweet Life is een zoete hout-hars-balsem blend met fruitige noten.
Deze blend wordt voorgesteld in Drie maal zoet
Dit is een artikel voor lezers “Beginner”. Dit artikel is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Lees de Gebruiksvoorwaarden. Start je met essentiële oliën, lees dan de Voorzorgsmaatregelen
Formule
Groenblijvende cipres of Italiaanse cipres EO wordt gewonnen door distillatie van de tak van Cupressus sempervirens var. Stricta, een groenblijvende conifeer met slanke en spitse kroon en buingrijze schors. De benaming sempervirens komt van het Latijnse semper (“altijd”) + virēns (“groen”).
Benieuwd hoe Cyparissus verandert in een Cipres? Lees: Italiaanse of groenblijvende cipres
De combinatie met Zoete sinaasappel krijgt een extra dimensie als je een derde essentiële olie toevoegt aan je mengsel: Mandravasarotra EO, koosnaampje Saro EO (Cinnamosma fragrans).
Mandravasarotra of Saro EO wordt bekomen door distillatie van het blad van Cinnamosma fragrans, een altijdgroene struik uit de familie Canellaceae. Over Mandravasarotra, Saro EO, lees: Eucalyptus: vijf top essentiële oliën voor herfst en winter
Meng:
Mandravasarotra, Saro essentiële olie
(Cinnamosma fragrans, blad) 1 dr
Groenblijvende cipres, Italiaanse cipres essentiële olie
(Cupressus sempervirens var. Stricta, tak) 1 à 2 dr (naar keuze)
Zoete sinaasappel extract
(Citrus sinensis, schil) 1 dr
Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd. Contacteer me indien je een uittreksel wenst te gebruiken.