Spring naar de inhoud
Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek
4 februari 2024 - bijgewerkt op 8 maart 2024 door 
Citeer als: De Vuyst, G. (2024) Inhalatie van essentiële oliën bij COVID-19. Aroma Blog. https://geertdevuyst.be/artikel/onderzoek-inhalatie-essentiele-olien-covid-19/

Inhalatie van essentiële oliën bij COVID-19

In oktober 2023 publiceert een team aan de Eulji University in Uijeongbu in de Republiek Korea (Zuid-Korea) de resultaten van hun klinische studie waarin ze de werking onderzoeken van essentiële oliën op keelpijn, neusklachten, stress, vermoeidheid en slaapkwaliteit bij volwassenen met COVID-19 en uit quarantaine.

Deze studie volstaat uiteraard niet om besluiten te formuleren over de werking van essentiële oliën bij COVID-19. Het onderzoek geeft een aanwijzing over de werking, via inhalatie, van bepaalde essentiële oliën bij aandoeningen van de bovenste luchtwegen bij herstel van COVID-19.
Dit is een Aroma Plus artikel, exclusief voor Aroma Plus abonnees
Geert De Vuyst - Opleidingen en Workshops

Hallo,

Ik ben Geert. Ik geef opleidingen over essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie en wellbeing workshops rond geurbeleving in bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen.

→ Schrijf in op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, Aroma Talks en Aroma Blog artikels.

→ Lees ook de tweewekelijkse  Maandagochtendnieuwsbrief: start je week met een frisse kijk op geurbeleving, essentiële oliën, andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

Geert