Spring naar de inhoud
10 januari 2023 door 
Citeer als: De Vuyst, Geert (10 januari 2023) Cosmeticaverordening: methylsalycilaat in Wintergreen en Bergthee. Geert De Vuyst. https://geertdevuyst.be/artikel/cosmeticaverordening-methylsalycilaat-wintergreen-bergthee/
Dit is een Aroma Plus artikel, exclusief voor Aroma Plus abonnees

Cosmeticaverordening: methylsalycilaat in Wintergreen en Bergthee

In de wijziging van de Europese cosmeticaverordening  EU 1223/2009 van 15 september 2022 wordt methylsalycilaat, het voornaamste bestanddeel van Wintergreen en Bergthee essentiële oliën, als CMR*-stof van categorie 2 (giftig voor de voortplanting) genoteerd en worden toegestane maximale concentraties bepaald voor 14 categorieën van toepassingen.
Geert De Vuyst - Opleidingen en Workshops

Hallo,

Ik ben Geert. Ik geef opleidingen over essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie en wellbeing workshops rond geurbeleving in bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen.

→ Schrijf in op de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, Aroma Talks en Aroma Blog artikels.

→ Lees ook de tweewekelijkse  Maandagochtendnieuwsbrief: start je week met een frisse kijk op geurbeleving, essentiële oliën, andere aromatische plantenextracten en hun toepassingen in de aromatherapie.

Geert