Spring naar de inhoud
Opleiding Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen - Online interactieve live-stream in 5 avonden - Start 6 nov. Programma & inschrijven

Beroepsgerichte opleidingen
voor professionals in de gezondheidszorg

Beroepsgerichte opleidingen
Geurbeleving – Aromatherapie – Massagetherapie

Vond het super interessant! Veel dingen bij geleerd!

 Tessa op 17 maart 2023

Een leerrijke opleiding die professioneel en enthousiast werd gegeven! Dankjewel!

 Allison Vandoorne op 17 maart 2023

Aangename vorming, fijn dat er naast een theoretisch ook een praktisch deel is.

 Marijke op  op 17 maart 2023

Voor en door professionals

Praktijkgericht

De opleidingen laten je toe je opgebouwde expertise in te zetten in je concrete werkomgeving.

Wetenschappelijk onderbouwd

Studeer met een open kijk: de studie bouwt op het traditioneel gebruik van aromatische planten, kennis uit het Franse pionierswerk in de aromatherapie, wetenschappelijk onderzoek en vakliteratuur.

Optimale studie in 3 niveaus

De opdeling in drie niveaus laat toe de studie stapsgewijs aan te pakken: initiatie, basisopleiding (niveau 1) en specialisatie (niveau 2).

Door het kennisniveau te kiezen dat bij je past en aansluit bij je behoeften maak je een doelgerichte en optimale investering.

Doelgericht en veilig aan de slag

Eigenschappen en toxiciteit

Essentiële oliën en andere soorten aromatische plantenextracten zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Minimaal inzicht in de eigenschappen en de toxiciteit van deze extracten is noodzakelijk voor een correcte en veilige toepassing.

Toepassing op maat

Zowel de werking als de toxiciteit van aromatische plantenextracten worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar zijn functie van de toepassingswijze, de dosering en de gezondheidstoestand van de ontvanger van de zorg.

Protocols

Een veilige toepassing van aromatische plantenextracten start bij een strike aanpak van de aankoopcriteria, de opslag (de bewaartijd en -omstandigheden), de etikettering en de instructies bij ongeval.

Docent

  • Geert De Vuyst - Opleidingen en Workshops
  • Geert heeft een passie voor geur en aromatische planten. Hij biedt wellbeing workshops rond geurbeleving aan bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen en geeft opleidingen over  essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie. In zijn werk combineert hij wetenschappelijk onderzoek en traditioneel gebruik tot zinvolle toepassingen, met bijzondere aandacht voor stress, psycho-emotionele klachten en pijncondities. Geert is hoofdredacteur van het tijdschrift aroma, publiceert in vaktijdschriften en blogt op de Aroma Blog.

Aanbod

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie

Geurbeleving en aromatherapie voor (begeleiders van) mensen met een beperking

Beroepsgerichte opleiding geurbeleving en aromatherapie voor begeleiders(sters) van mensen met een beperking, met certificatie Niveau 1.

Meer informatie of je opleiding inplannen?

Contacteer de docent:

Geert De Vuyst

Tel.: +32 477 930 255

E-mail: hello@geertdevuyst.be