Spring naar de inhoud
Zomerpromotie -20 EUR Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek

Beroepsgerichte opleidingen
voor professionals in de gezondheidszorg

Beroepsgerichte opleidingen
Geurbeleving – Aromatherapie – Massagetherapie

Formuleren met Essentiële Oliën”, mijn eerste opleiding met Geert de Vuyst, heeft een nieuwe wereld voor mij geopend, de wereld van de ... Meer aromatherapie. Ik heb veel concrete toepassingen en efficiënte blends voor mijn dagdagelijkse natuurlijke apotheek ontdekt: voor huidverzorging en massage, voor yoga, sport, beweging en vakantie, tegen stress en slecht slapen. Ik kijk uit naar het vervolg van de opleiding.

 Elisabeta Neve op 10 mei 2024

De passie voor geurbeleving spat ervan af. Smaakt naar meer. Heerlijk om te leren kijken met een kritische blik.

 Carine op 5 mei 2024

Inhoudelijk héél compleet voor een basiscursus. Prima in contact gezet door Geert met een gepassioneerde, ruime kennis van de materie. Een echte ... Meer aanrader.

 Windy Goethals op 25 maart 2024

Voor en door professionals

Praktijkgericht

De opleidingen laten je toe je opgebouwde expertise in te zetten in je concrete werkomgeving.

Wetenschappelijk onderbouwd

Studeer met een open kijk: de studie bouwt op het traditioneel gebruik van aromatische planten, kennis uit het Franse pionierswerk in de aromatherapie, wetenschappelijk onderzoek en vakliteratuur.

Optimale studie in 3 niveaus

De opdeling in drie niveaus laat toe de studie stapsgewijs aan te pakken: initiatie, basisopleiding (niveau 1) en specialisatie (niveau 2).

Door het kennisniveau te kiezen dat bij je past en aansluit bij je behoeften maak je een doelgerichte en optimale investering.

Doelgericht en veilig aan de slag

Eigenschappen en toxiciteit

Essentiële oliën en andere soorten aromatische plantenextracten zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Minimaal inzicht in de eigenschappen en de toxiciteit van deze extracten is noodzakelijk voor een correcte en veilige toepassing.

Toepassing op maat

Zowel de werking als de toxiciteit van aromatische plantenextracten worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar zijn functie van de toepassingswijze, de dosering en de gezondheidstoestand van de ontvanger van de zorg.

Protocols

Een veilige toepassing van aromatische plantenextracten start bij een strike aanpak van de aankoopcriteria, de opslag (de bewaartijd en -omstandigheden), de etikettering en de instructies bij ongeval.

Docent

  • Geert De Vuyst - Opleidingen en Workshops
  • Geert De Vuyst heeft een passie voor geuren en medicinale planten. Hij geeft opleidingen over essentiële oliën en de aroma-fytotherapie, waarin hij traditioneel gebruik tegen het licht houdt van wetenschappelijk onderzoek. Hij besteedt bijzondere aandacht aan stress, psycho-emotionele klachten en pijncondities. Geert zet zich in voor een duurzame aroma-fytotherapie, is hoofdredacteur van het tijdschrift aroma en publiceert regelmatig in vaktijdschriften.

Aanbod

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie

Geurbeleving en aromatherapie voor (begeleiders van) mensen met een beperking

Beroepsgerichte opleiding geurbeleving en aromatherapie voor begeleiders(sters) van mensen met een beperking, met certificatie Niveau 1.

Meer informatie of je opleiding inplannen?

Contacteer de docent:

Geert De Vuyst

Tel.: +32 477 930 255

E-mail: hello@geertdevuyst.be