Spring naar de inhoud
Opleiding Formuleren met essentiële oliën – De kunst van het mengen: live-stream + video replay – schrijf in per lesdag Programma en inschrijven

Beroepsgerichte opleidingen
voor professionals in de gezondheidszorg

Beroepsgerichte opleidingen
Geurbeleving – Aromatherapie – Massagetherapie

Inhoudelijk héél compleet voor een basiscursus. Prima in contact gezet door Geert met een gepassioneerde, ruime kennis van de materie. Een echte ... Meer aanrader.

 Windy Goethals op 25 maart 2024

De opleiding was een mooie combinatie van veel praktijk, onderbouwd met theorie. De aromatherapie eraan gelinkt was voor mij de kers op de taart.

 Sabrine op 11 maart 2024

Weer een mega interessante opleiding! We hebben naast de - deze keer wat pittigere - theorie ook een case study moeten maken. Dit vond ik zeer leuk ... Meer want zo kan je toetsen of je de leerstof begrepen hebt, of niet en dan kan je meteen feedback krijgen. Ook hebben we handige en gebruiksklare recepten gekregen om zelf aan de slag te gaan met spier-, pees- en gewrichtspijnen. Wat van pas komt met een voetballer in huis 😉 Dus wederom bedankt Geert! Komt er een niveau 3? I'm in!

 Lisa De Graef op 12 december 2023

Voor en door professionals

Praktijkgericht

De opleidingen laten je toe je opgebouwde expertise in te zetten in je concrete werkomgeving.

Wetenschappelijk onderbouwd

Studeer met een open kijk: de studie bouwt op het traditioneel gebruik van aromatische planten, kennis uit het Franse pionierswerk in de aromatherapie, wetenschappelijk onderzoek en vakliteratuur.

Optimale studie in 3 niveaus

De opdeling in drie niveaus laat toe de studie stapsgewijs aan te pakken: initiatie, basisopleiding (niveau 1) en specialisatie (niveau 2).

Door het kennisniveau te kiezen dat bij je past en aansluit bij je behoeften maak je een doelgerichte en optimale investering.

Doelgericht en veilig aan de slag

Eigenschappen en toxiciteit

Essentiële oliën en andere soorten aromatische plantenextracten zijn uiterst krachtige en geconcentreerde stoffen. Minimaal inzicht in de eigenschappen en de toxiciteit van deze extracten is noodzakelijk voor een correcte en veilige toepassing.

Toepassing op maat

Zowel de werking als de toxiciteit van aromatische plantenextracten worden niet enkel bepaald door de biochemische samenstelling, maar zijn functie van de toepassingswijze, de dosering en de gezondheidstoestand van de ontvanger van de zorg.

Protocols

Een veilige toepassing van aromatische plantenextracten start bij een strike aanpak van de aankoopcriteria, de opslag (de bewaartijd en -omstandigheden), de etikettering en de instructies bij ongeval.

Docent

  • Geert De Vuyst - Opleidingen en Workshops
  • Geert heeft een passie voor geur en aromatische planten. Hij geeft opleidingen over essentiële oliën en hun toepassingen in de aroma-fytotherapie en wellbeing workshops rond geurbeleving aan bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. In zijn werk integreert hij wetenschappelijk onderzoek met traditioneel gebruik, met bijzondere aandacht voor stress, psycho-emotionele klachten en pijncondities. Geert is hoofdredacteur van het tijdschrift aroma, publiceert regelmatig in vaktijdschriften en blogt op de Aroma Blog.

Aanbod

Geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie

Geurbeleving en aromatherapie voor (begeleiders van) mensen met een beperking

Beroepsgerichte opleiding geurbeleving en aromatherapie voor begeleiders(sters) van mensen met een beperking, met certificatie Niveau 1.

Meer informatie of je opleiding inplannen?

Contacteer de docent:

Geert De Vuyst

Tel.: +32 477 930 255

E-mail: hello@geertdevuyst.be