Spring naar de inhoud
Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek

online live-stream

certificatie Niveau 2 (Specialisatie)

Masterclass Aromatherapie

Masterclass Aromatherapie

Foto (c) Chrystel Gérard

Over deze opleiding

Met de opleiding Masterclass Aromatherapie met certificatie Niveau 2 kies je vastberaden voor een actuele, onderbouwde en doelgerichte toepassing van de aromatherapie.

Voor wie?

Deze opleiding Niveau 2 staat open voor iedereen mits voorafgaande opleiding of ervaring*: particulieren, professionals, therapeuten, medische et paramedische beroepen, opvoedkundigen en begeleiders in een onthaalstructuur, studenten …

*in de aromatherapie
of kruidenleer of kruidengeneeskunde of kruidenverwerking
of herboristerie
of gezondheidsconsult
of naturopathie.

Twijfel je of deze opleiding voor jou is? E-mail hello@geertdevuyst.be

Certificatie

Opleiding met certificatie. Het opleidingscertificaat Specialisatie (Niveau 2) wordt uitgegeven door Geert De Vuyst, BE 0825 999 441.

Indien je een  opleidingscertificaat wenst, is:

  • deelname aan alle lesuren van de opleiding verplicht,
  • het insturen van een individuele schriftelijke taak, uiterlijk op de laatste lesdag,
  • het beantwoorden van de schriftelijke evaluatie in de vorm van een vragenlijst met een score van minimaal 14/20, binnen de maand na de laatste lesdag.

Heb je een les gemist, dan kan je deze inhalen in een volgende editie van deze opleiding. Je certificaat wordt dan afgeleverd nadat je alle lessen gevolgd hebt.

Programma

De programma-inhoud en de volgorde van de modules kunnen gewijzigd worden zonder individuele kennisgeving.

Module 1

Essentiële oliën: verdieping in klassiekers

Essentiële oliën: verdiep je kennis van de klassiekers

Ken je je klassiekers? Deze module zoomt in op een aantal onmisbare essentiële oliën in de aromatherapie: Bergamot en Bittere sinaasappel (diverse), Roos (diverse), Lavendel (diverse) …

Het belang van kennis over de afkomst en de productiewijzen;
Enantiomeren en stereochimie: betekenis voor de aroma-praktijk;
De voornaamste eigenschappen en hun werkingsprincipes in het menselijk lichaam;
Leren van de parfumeur: natuurlijke en synthetische bestanddelen.

Module 2

"Nieuwe" plantenextracten in de aromatherapie

Breid je aroma-praktijk uit met andere types plantenextracten

Naast de gebruikelijke essentiële oliën en koudgeperste extracten zijn andere soorten plantenextracten in opmars. Denk aan de extractie van plantdelen door superkritische vloeistofextractie, zoals CO2 extracten. Wat betekent dit voor de aroma-praktijk? Welke extracten voor welke eigenschappen en toepassingen?

Module 3

Geurbeleving op scherp

Stel je inzicht in de werking via het reukorgaan op scherp

De werking die essentiële oliën via het reukorgaan uitoefenen vormt de eerste en meest directe interactie met het menselijk lichaam. Geuren triggeren een directe emotionele respons (het activeren van gevoelens), gevolgd door een cognitieve interpretatie (hte benoemen van de gevoelens) en hebben een impact op cognitieve functies (geheugen, spraak, beweging) … Inzicht in deze werking is dus fundamenteel in de aroma-praktijk.

Module 4

Aroma + fyto: de complementaire aanpak

Combineer plantenextracten en toedieningswijzen uit de aroma- en de fytotherapie

Verbreed je aroma-praktijk door planten en extracten uit de aroma- en de fytotherapie complementair in te zetten. Aan de hand van voorbeelden (Citroenmelisse, Tijm CT linalool …) leer je plantenextracten en toedieningswijzen te kiezen in functie gestelde doelen.

Module 5

Formules en protocols ontwerpen

Ontwerp efficiënte en veilige formules en protocols

Voor een correcte, efficiënte en veilige aroma-toepassing is meer vereist dan een eenvoudig “recept”. Hoe ontwerp je eigen formules? Hoe verwerk je de formules in een efficiënt en veilig therapeutisch protocol, voor jezelf, je familie of je cliënten/patiënten?

Docent

Geert De Vuyst

Geert De Vuyst

Geert heeft een passie voor geur en aromatische planten. Geert runde de praktijk voor westerse & Shiatsu massagetherapie Massage Therapy Center tot in 2021. Sinds 2016 biedt hij wellbeing workshops aan bedrijven en geeft hij opleidingen over geurbeleving, essentiële oliën en toepassingen van de aromatherapie in het Nederlands en het Frans, waarin hij wetenschappelijk onderzoek en traditioneel gebruik combineert tot zinvolle toepassingen, met bijzondere aandacht voor stress, psycho-emotionele klachten en pijncondities.

Cursisten van opleidingen Niveau 2 getuigen:

Weer een mega interessante opleiding! We hebben naast de - deze keer wat pittigere - theorie ook een case study moeten maken. Dit vond ik zeer leuk ... Meer want zo kan je toetsen of je de leerstof begrepen hebt, of niet en dan kan je meteen feedback krijgen. Ook hebben we handige en gebruiksklare recepten gekregen om zelf aan de slag te gaan met spier-, pees- en gewrichtspijnen. Wat van pas komt met een voetballer in huis 😉 Dus wederom bedankt Geert! Komt er een niveau 3? I'm in!

 Lisa De Graef op 12 december 2023

Het tweede niveau voldoet zeker aan de verwachtingen en is super waardevol voor het verdiepen en begrijpen van de wereld van essentiële oliën. Hun ... Meer mogelijkheden en hun toepassing op actueel niveau. Geert heeft altijd aandacht voor alle aspecten en benadrukt telkens de grote kracht van oliën maar ook hun beperkingen qua mogelijke allergische reactie, huid, toepassingen en tegelijkertijd de wetgevende kant.

 Paola Damiani op 30 november 2022

Slim leren!

Pak je studie slim aan!

  1. Geef je volle aandacht aan de docent tijdens de les.
  2. Je ontvangt een praktijkgerichte beknopte syllabus (digitaal, in PDF formaat) voor aanvang van elke les.
  3. Je kan je opgedane kennis toetsen met een werkboek (digitaal, in PDF formaat).
  4. De Powerpoint presentatie wordt niet ter beschikking gesteld. Alle thema’s worden besproken in je syllabus.

Voor online edities:

  1. Om deel te nemen aan deze opleiding heb je een Zoom account nodig. Heb je nog geen Zoom account, maak dan je gratis account aan op de Zoom website. Volg de instructies in het Hulpcentrum, of volg de instructies die je worden toegestuurd voorafgaand aan je opleiding. Op lesdagen wordt geen technische ondersteuning voorzien voor het Zoom platform.
  2. De lessen worden niet opgenomen. Kies voor een duidelijk engagement om alle uren in deze opleiding te volgen. Mis je de les, dan kan je deze onder bepaalde voorwaarden inhalen. Lees de Algemene Voorwaarden.

Meer informatie

Contacteer:

Geert De Vuyst

Tel.: +32 477 930 255

E-mail: hello@geertdevuyst.be

Kalender