Spring naar de inhoud
Opleiding Zwangerschaps- en postnatale massage (Niveau 2) in Lauwe (België) op 28 feb., 7 en 14 maart 2023 Info & inschrijven
28 augustus 2022 door 
Citeer als: De Vuyst, Geert (28 augustus 2022) Aromatherapie! Of niet?. Geert De Vuyst. https://geertdevuyst.be/artikel/aromatherapie-of-niet/
Dit is een Aroma Plus artikel, exclusief voor Aroma Plus abonnees

Aromatherapie! Of niet?

Bieden essentiële oliën een juist en geschikt antwoord op de doelen die een op planten gebaseerde therapeutische toepassing zich stelt? Een brede en kritische kijk op de toepassing van essentiële oliën lijkt noodzakelijk.

Hebben heerlijk-geurende essentiële oliën (EO) je hart gewonnen en spaar je tijd noch energie om kennis te vergaren? Misschien wil of hoop je dat ze een antwoord kunnen bieden op zowat elk ongemak of elke kwaal.

Om het gebruik van EO in aromatherapeutische toepassingen zinvol en veilig te maken, is het van belang om kritisch te kijken naar elke toepassing. Een belangrijke vraag is of deze (meestal) heerlijk geurende plantenextracten een juist en meest geschikt antwoord bieden op wat je wenst te bereiken: het doel van je toepassing.