Spring naar de inhoud
Zomerpromotie -20 EUR Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek

Gabriel Mojay

Gabriel Mojay

Gabriel Mojay (Licensed Acupuncturist, CertEd*, Fellow of IFPA) is auteur-onderzoeker, docent en beoefenaar van de wetenschappelijke en Oosters-energetische aspecten van medicinale en aromatische planten en hun extracten. Sinds 1987 beoefent hij klinische aromatherapie en kruidengeneeskunde, aromatische acupressuur en acupunctuur.

Gabriel is geboren in Engeland, groeide op in de buurt van Washington DC, heeft het grootste deel van zijn carrière tot nu toe in Londen doorgebracht en woont nu in Californië.

Studie

Gabriel start de studie van natuurlijke geneeskunde in 1978, aanvankelijk met Shiatsu-therapie en Oosterse geneeskunde. Later werd hij geregistreerd lid van de Shiatsu Society. In 1988 voltooide hij een vierjarige opleiding in Traditionele Chinese Geneeskunde en Acupunctuur, en werd hij lid van de British Acupuncture Council.

Tijdens zijn studies acupunctuur volgde Gabriel een opleiding in zowel westerse als Chinese kruidengeneeskunde bij onder meer Giovanni Maciocia en Michael McIntyre; en in klinische aromatherapie bij Pierre Franchomme en dr. Daniel Pénoël MD (1988), prof. Dietrich Wabner (1992) en Rhiannon Lewis (1998-heden). Meer recentelijk volgde hij een geavanceerde fyto-farmocologische training bij verschillende vooraanstaande Noord-Amerikaanse klinische herboristen, waaronder Lisa Ganora, Chanchal Cabrera en Dr. Jason Miller ND.

Organisaties

Gabriel is sinds 1990 directeur van het Institute of Traditional Herbal Medicine and Aromatherapy (ITHMA), dat gevestigd was aan Regent’s University London tot in 2020.

In 1990 richtte hij het Register of Qualified Aromatherapists (RQA) op, een Britse beroepsvereniging die in 2002 fusioneerde tot de International Federation of Professional Aromatherapists (IFPA) – een in Groot-Brittannië geregistreerde instelling met zo’n 2000 leden in zo’n 50 landen. Hij is Fellow van IFPA en het International Clinical Aromatherapy Network (ICAN).

Lezingen en conferenties

Gabriel gaf lezingen op conferenties georganiseerd door het Tisserand Institute (VK/VS), de National Association for Holistic Aromatherapy (VS), de Alliance of International Aromatherapists (VS), het Pacific Institute of Aromatherapy (VS), de Canadian Alliance of Aromatherapists (CAOA), de Canadian Federation of Aromatherapists (CFA), de Czech Association of Aromatherapists, het New Zealand Register of Holistic Aromatherapists (NZROHA), de Botanica international conferentie, het International Herb Symposium (IHS) en Canadian Herb Conference. Hij heeft lezingen gegeven in Japan, Korea, China, Hong Kong, Australië, Ierland, Mexico en Brazilië.

Auteur

Gabriel was medeoprichter van het professionele tijdschrift van IFPA, In Essence, en van 2014-2019 Associate Editor van het International Journal of Clinical Aromatherapy, in samenwerking met oprichter Rhiannon Lewis. Hij is co-auteur van Shiatsu – the Complete Guide (HarperCollins), en auteur van Aromatherapy for Healing the Spirit (Healing Arts Press/Furgrance Journal) – waarin hij een aanpak formuleert voor het werken met de voordelen van essentiële oliën op psyche en emotie, volgens de lichaam-geest relaties van de oosterse geneeskunde en de Vijf Elementen in het bijzonder. Het boek is in meerdere talen vertaald.

*Certificate of Education (University of Wales)

Gastcollege op maandag 29 april 2024, 19-21u

online live-stream

Fyto-aromatherapeutisch formuleren: de beoefenaar als klinische schakel tussen patiënt en interventie met kruiden.

Dit gastcollege is in de Engelse taal, met vertaling naar het Nederlands.

In dit gastcollege hanteert Gabriel Mojay de dynamiek van het formuleren volgens de Oosterse geneeskunde, aan de hand van voorbeelden van formules met essentiële olie en aromatische kruiden, voor specifieke en veel voorkomende klinische aandoeningen. Hij legt uit hoe hij tot deze formules komt, door het toepassen van het klassieke Chinese constitutionele formuleringskader van Keizer, Minister, Assistent en Boodschapper.

Lees meer op de eventpagina

Plan je opleidingen

– VIDEO ON-DEMAND –

Essentiële oliën aankopen: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid (Niveau 1)

→ Zomerpromotie -20 EUR t.e.m. 31 aug.: € 55 i.p.v. € 75 + BTW
Gebruik cadeaubon ZOMER24P bij het afrekenen

 

– SEPT-OKTOBER 2024 –

Basisopleiding Aromatherapie & Aromatische Plantenextracten (Niveau 1) – 7e editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) op maandag met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2024: 16, 23, 30 sept. en 7, 14 okt. 2024

Info & inschrijven

 

– NOV-DECEMBER 2024 –

Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen (Niveau 2) – 7e editie

Online live-stream opleiding van 5 avonden, 19-21u (totaal 10 lesuren) op maandag met Geert De Vuyst.

→ online live-stream Herfsteditie 2024: 4, 11, 18, 25 nov. en 2 dec. 2024

Info & inschrijven