Spring naar de inhoud
Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek
De redactie van dit document is in uitvoering

Kopal, Copaiva balsem, Copaiba balsem essentiële olie

Kopal, Copaiva balsem, Copaiba balsem is de essentiële olie van de resinoïde van de soort Copaifera officinalis.
6 dec 2020 - bijgewerkt op 16 mrt 2024
Citeer als: De Vuyst, G. (2020) Kopal, Copaiva balsem, Copaiba balsem essentiële olie https://geertdevuyst.be/extract/kopal-copaiva-copaiba-balsem/

Botanische naam

Copaifera officinalis

Type extract

Essentiële olie

Plantdeel

De resinoïde
Meld je aan op je Aroma Plus account om premium content te lezenAanmelden op je account
Aanmelden op je account
Geen toegang? Mail je aanvraag naar hello@geertdevuyst.be

Geurprofiel

Geurfamilie

Geurnoot type

Geurkenmerken

Geurcompositie

Blending met Kopal, Copaiva balsem, Copaiba balsem essentiële olie

Start je met essentiële oliën, lees dan eerst de Voorzorgsmaatregelen en vraag advies aan je arts, een gekwalificeerde zorgverlener of aromatherapeut

Aromatherapie

Stelsels

Eigenschappen

Indicaties

Toepassingswijzen

Contra-indicaties

Toxiciteit

Bestanddelen

Plantkunde

Biochemie

Eigenschappen

Indicaties

Toxiciteit

Aroma Blog artikels over Kopal, Copaiva balsem, Copaiba balsem essentiële olie

Resinoïden en balsem noten in de aromatherapie

19 februari 2024 (Beginner) 
Een inleiding tot balsems, resinoïden, oleoharsen en essentiële oliën: van de Benzoëboom tot Mirre en Opoponax.

Herfst-hand-massage volgens de Vijf Elementenleer

26 september 2022 (Beginner) 
Handmassage geïnspireerd op de Vijf Elementenleer, met zalvende balsemoliën, voor rust in de Geest en in het Hart.

Essentiële oliën bij spier-, pees- en gewrichtspijnen

21 februari 2022 (Opgeleid of ervaren) 
Essentiële oliën en andere soorten aromatische plantenextracten als pijnstiller of als ontstekingsremmer bij spier- en gewrichtspijnen.

Winterse aroma blending & Japanse traditie

12 december 2021 (Beginner) 
Twee winterse aromablends, Koh-do "luisteren naar geur" en Yuzu vruchten in het yuzu-yu bad.

Literatuur