Spring naar de inhoud
Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek
Je kan niet meer inschrijven voor dit event.

 

De Aroma Talks

Gezonde gewrichten met kleur op je bord!

Woman bare feet walking on green grass.

Foto (c) iStock

Kijk je ook uit naar de nieuwe lente om je dosis buitenlucht op te voeren?

Met de juiste groenten en vruchten op je bord breng je alvast de nodige soepelheid in je gewrichten.

In deze Aroma Talk laat Angélique De Beule je drie krachtige groenten en vruchten op het menu zetten die in een uitgekiende orthomoleculaire aanpak de gewrichten soepel en gezond houden.

Aanvullend bespreekt Geert De Vuyst drie essentiële oliën die pijn in de gewrichten kunnen verlichten door de ontsteking te remmen.

Orthomoleculair wat?

Angélique laat je kennis maken met de orthomoleculaire aanpak. Orthomoleculair is afgeleid van het Grieks, orthos (juist) en moleculair (molecule), met andere woorden de juiste molecule, op de juiste plaats en het juiste tijdstip in het lichaam brengen.

Denk bijvoorbeeld aan calcium. Angélique: “Om botontkalking te voorkomen is er enerzijds voldoende calcium nodig, anderzijds dat het calcium tot in het bot geraakt. Daarom mogen co-nutriënten zoals vitamine D3, K2, magnesium, boor en inositol niet ontbreken, anders zou het calcium in het bloed kunnen blijven circuleren en leiden tot o.a. aderverkalking.

Studies tonen aan dat het dagelijks eten van bijvoorbeeld 50 gram gedroogde pruimen – rijk aan o.a. vitamine K, boor, magnesium en koper –de snelheid van de botafbraak onderdrukt bij postmenopauzale vrouwen. Na een jaar eten van gedroogde pruimen, hadden de vrouwen een aanzienlijke hogere botdichtheid ter hoogte van de voorarm en de ruggengraat.”

Angélique De Beule

Angélique De Beule is directrice en hoofddocent van het Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis (BIOK), een kennisplatform dat onder het motto “Kennis delen en integreren met Passie” interne en externe opleidingen aanbiedt. Het BIOK ziet toe op wetenschappelijke relevantie, biochemische onderbouwing, authenticiteit en praktisch toepasbare kennis.

Geert De Vuyst

Geert De Vuyst biedt wellbeing workshops rond geurbeleving aan bedrijven, organisaties en het onderwijs en geeft opleidingen met certificatie over aromatische plantenextracten en toepassingen van de aromatherapie.

  • De Aroma Talks zijn beknopte online talks van 1 uur.
    Op zoek naar een opleiding? Plan je opleidingen met de Kalender

Voor wie?

Welkom zonder en met voorkennis

Datum

Online talk, via Zoom

Nieuwe datum: donderdag 16 feb. 2023, 19-20u

Tarief

Tarief: gratis deelname mits inschrijving

Opgelet! Om deel te nemen aan deze Aroma Talk heb je een Zoom account nodig. Heb je nog geen Zoom account, maak dan je gratis account aan op de Zoom website. Je ontvangt instructies na inschrijving.

Meer informatie

Contacteer de docent:

Geert De Vuyst

Tel.: +32 477 930 255

E-mail: hello@geertdevuyst.be

Online inschrijven

Max. 99 deelnemers. Indien deze Aroma Talk volzet is kan je inschrijven op de wachtlijst. We contacteren je tot 24 uur voor aanvang mocht een plaats vrij komen. Je bent dan vrij al dan niet deel te nemen.

Je kan niet meer inschrijven voor dit event.