Spring naar de inhoud
Zomerpromotie -20 EUR Video on-demand opleiding: Essentiële oliën aankopen: kwaliteit en duurzaamheid. Programma en boek
Je kan niet meer inschrijven voor dit event.

 

De Aroma Talks

Aroma- en fytotherapie: een droomkoppel

(c) Merve Sehirli Nasir @ unsplash.com

Foto (c) Merve Sehirli Nasir @ unsplash.com

Aroma of fyto? In deze Aroma Talk maken dokter Geert Verhelst en Geert De Vuyst je wegwijs in de keuze van het juiste type plantenextract.

Geert Verhelst

Geert Verhelst is arts en is gespecialiseerd in de kruidengeneeskunde en de orthomoleculaire therapie. Geert is technisch directeur en samensteller van het gamma wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen bij Mannavital en consultant voor Ladrôme Laboratoire, de Franse expert in aromatische en geneeskrachtige planten. Geert is auteur van het iconisch Groot Handboek Geneeskrachtige Planten, publiceert in BioGezond, Placebo Nocebo en OrthoFyto, is docent aan De Levensschool en Reliantie en geeft sinds 20 jaar lezingen over voeding, kruiden en verantwoorde voedingssupplementen.

Geert De Vuyst

Geert De Vuyst geeft opleidingen en workshops over geurbeleving, essentiële oliën en aromatische plantenextracten met bijzondere aandacht voor stress, energietekort & burn-out, psycho-emotionele klachten en pijncondities.

Zowel in de aromatherapie als in de fytotherapie worden plantenextracten ingezet bij talloze gezondheidsproblemen, zowel preventief als curatief.

In deze Aroma Talk bespreken dokter Geert Verhelst en Geert De Vuyst hoe de keuze van het juiste type plantenextract en de daaraan verbonden toedieningswijze essentieel is voor een correct en efficiënt gebruik van plantenextracten, zowel in de fytotherapie als in de aromatherapie.

Een toegankelijke inleiding gaat vooraf aan de bespreking van een aantal extracten dat diensten bewijst bij spier- en gewrichtspijnen die gepaard gaan met ontsteking. De fytotherapie zet met correct geformuleerde voedingssupplementen in op de ontstekingsremmende werking van Kurkuma, Wierook Boswellia serrata, Gember en Duivelsklauw; op natuurlijke salicylaat-houdende planten zoals Moerasspirea en Wilgenbast; op urinezuurdrijvers en siliciumbronnen.

De aromatherapie gebruikt Gember CO2 extract en Kopal, Zwarte peper, Italiaanse strobloem, Katrafay, Citroeneucalyptus en Wintergreen essentiële oliën op de huid, verdund in een dragerolie, crème of niet-vette gel op de pijnlijke spieren en gewrichten.

  • De Aroma Talks zijn beknopte online talks van 1 uur.
    Op zoek naar een opleiding? Plan je opleidingen met de Kalender

Voor wie?

Deze Aroma Talk richt zich tot:

  • Welkom zonder en met voorkennis

Datum

Online talk, via Zoom

woe. 16 februari 2022, 19-20u

Je ontvangt een beknopte plantenlijst (PDF)

Tarief

Tarief: € 29, vrijgesteld van BTW*

Meer informatie

Contacteer de docent:

Geert De Vuyst

Tel.: +32 477 930 255

E-mail: hello@geertdevuyst.be

*Vrijgesteld van BTW tot 30/06/2022, nadien + 21% BTW. Inschrijven en betalen voor de Aroma Talks kan enkel online. Je betaling is vereist bij inschrijving. Voor deelname aan de Aroma Talks wordt geen certificaat uitgegeven. Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

Online inschrijven

Je kan niet meer inschrijven voor dit event.